• امروز : شنبه - ۱۷ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 7 December - 2024
5
محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران:

کاهش ۱۵ درصدی سقف واردات لپ‌تاپ در سال گذشته

  • کد خبر : 4291
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
کاهش ۱۵ درصدی سقف واردات لپ‌تاپ در سال گذشته

اخبار صنفی، روزها که قدرت خرید مردم روزانه کاهش می‌یابد، برخی از کالاها از آن دسته واجباتی هستند که نمی‌توان قید آن‌ها را بخاطر جیب خالی زد. گاهی به علت شرایط کاری یا تحصیلی مجبور به خرید کالاهایی خواهیم بود که هیچ تناسبی با دخل ما ندارند. خرید «لپ تاپ» نیز یکی از همین موارد […]

اخبار صنفی، روزها که قدرت خرید مردم روزانه کاهش می‌یابد، برخی از کالاها از آن دسته واجباتی هستند که نمی‌توان قید آن‌ها را بخاطر جیب خالی زد. گاهی به علت شرایط کاری یا تحصیلی مجبور به خرید کالاهایی خواهیم بود که هیچ تناسبی با دخل ما ندارند. خرید «لپ تاپ» نیز یکی از همین موارد است.
خرید لپ تاپ حالا به یکی از چالش‌های بزرگ دانشجویانی تبدیل شده که نه توان خرید نقدی آن را دارند و نه چکی که بتواند ضامن خرید آن‌ها شود.
اگر چکی ناقابل هم پیدا شود، سود ماهانه بازگشت اقساط آن قدر زیاد است که باید عطای آن را به لقایش بخشید. در کنار این موارد، فعالان این حوزه نیز معتقدند سنگ‌اندازی‌های مسیر واردات لپ تاپ آنقدر زیاد است که منجر به افزایش قیمت این کالا می‌شود.
حال آمدن بهار ۱۴۰۳ بهانه‌ای شد تا در گفت‌گویی با محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران به چالش‌های موجود در بازار لپ‌ تاپ در سال گذشته بپردازیم.

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با اشاره به یکی از بزرگترین چالش‌های موجود در مسیر واردات لپ تاپ اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که در سال ۱۴۰۲ درگیر آن بودیم کاهش ۱۵ درصدی سقف واردات لپ‌تاپ بود.
در ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۲، وزارت صمت با کاهش ۸۵ درصدی مجوز واردات کالاهای آی تی، سنگ‌اندازی‌هایی بر سر راه فعالیت تجار ایجاد کرده است. این در حالی است که آن‌ها با مشقت فراوان اقلام مورد نیاز بازار را با همکاری شرکای تجاری خارجی تأمین می‌کنند. در نتیجه همه فعالان این حوزه با کمبود لپ‌تاپ مواجه شدند.

وی با ابراز تأسف از اتفاقات اخیر گفت: سنگ‌اندازی‌های اخیر منجر به دلسردی واردکنندگان شده و آن‌ها را به سمت خروج سرمایه از کشور سوق می‌دهد. این در حالی است که کاهش عرضه محصولات آی‌تی می‌تواند منجر به افزایش قاچاق کالا و خروج ارز از کشور شود.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران با بیان دیگر چالش‌های موجود در واردات لپ تاپ افزود: از سوی دیگر با افزایش نرخ ارز قیمت تمام شده کالا نیز افزایش یافت. در ادامه این موضوع منجر به کاهش قدرت خرید مردم بیش از قبل شد.

فرجی همچنین با توجه به مشکلات موجود در روند خرید کالا نیز اظهار داشت: کشور مبدا واردات لپ تاپ امارات است. یکی از مشکلات اساسی این است که شرکت‌های معروف آی تی دنیا که یکی از آن‌ها امارات است به ایرانی‌ها نمایندگی نمی‌دهند. در نتیجه افراد فردی غیر ایرانی را مدیر عامل شرکت کرده تا در نهایت بتوانند جنس مورد نظر را خریداری کنند. این در حالی است که پس از این مرحله به تحریم‌ داخلی یعنی تخصیص ارز بر می‌خورند.

رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در پایان با پیش‌بینی از سال جاری گفت:اگر وزارت صمت تغییری در سیاست‌های خود اتخاذ نکند، قیمت لپ تاپ، تبلت و پرینتر گرانتر نیز خواهد شد. از آنجایی که بر اساس تجربه، سیاست‌گذار چندان رفاه حال مصرف‌کننده را در نظر نمی‌گیرد و اولویت اولش عدم خروج ارز از خزانه دولت است، شاید قیمت‌های کنونی بازار را بتوان مساعدتر از آینده در نظر گرفت و منتظر افزایش قیمت بیشتری بود.

لینک کوتاه : https://akhbaresenfi.ir/?p=4291

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.