تاریخ : یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۳ Sunday, 8 September , 2024
4
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی:

افزایش قیمت جدیدی در حوزه لوازم خانگی نداریم

  • کد خبر : 2058
  • ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰
افزایش قیمت جدیدی در حوزه لوازم خانگی نداریم

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه در میانه دی ماه برخی از برندها، قیمت لوازم خانگی بزرگ مانند یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و غیره را پنج تا ۱۵ درصد و کولر آبی را ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش دادند، تصریح کرد: دبیر اتحادیه هم اخیرا در یک مصاحبه رادیویی همین موضوع […]

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه در میانه دی ماه برخی از برندها، قیمت لوازم خانگی بزرگ مانند یخچال و فریزر، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و غیره را پنج تا ۱۵ درصد و کولر آبی را ۶۰ تا ۶۵ درصد افزایش دادند، تصریح کرد: دبیر اتحادیه هم اخیرا در یک مصاحبه رادیویی همین موضوع را اعلام کرده، اما خبر به گونه‌ای منعکس شده که انگار کل صنعت لوازم خانگی ۶۰ درصد افزایش قیمت داشته که این موضوع درست نیست.

اکبر پازوکی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه افزایش قیمت جدیدی در بازار لوازم خانگی اتفاق نیفتاده و البته هیچ کدام از شرکت‌ها برای افزایش قیمت اخیر مجوز افزایش ندارند و سازمان حمایت گفته در حال بررسی است، اظهار کرد: باید سه ضلع تولید مواد اولیه، تولید لوازم خانگی و مصرف یا فروشنده کالا را با هم ببینیم. اگر صحبت هر کدام از این سه ضلع را نشنویم ممکن است برداشت متفاوتی داشته باشیم‌. اما مشکل اینجاست که وقتی دست همه از همه جا کوتاه می‌شود می‌گویند کاسب گران کرده است. اما فروشندگان نه تعیین کننده قیمت و نه قیمت‌گذار کالا هستند. تولید کننده بر اساس قیمت مواد اولیه مثل ورق، رنگ، مواد پتروشیمی، فوم و غیره قیمت را تعیین می‌کند.

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران ادامه داد: حرف فروشندگان این است که اگر طبق گفته تولیدکنندگان و سازمان صمت مواد اولیه امسال تا ۷۵ درصد بومی‌سازی شده و ایران هشتمین تولید کننده فولاد در جهان است، باید فولاد در بورس به قیمت دلار روز قیمت‌گذاری و به تولیدکننده عرضه شود. این وضعیت صادرات را نیز تحت تاثیر قرار داده است‌. شرکت تولیدی نمی‌تواند به طرف خارجی بگوید فولاد گران شده یا رنگ ندارد.

وی افزود: اگر قرار است قیمت ثابت بماند دولت باید حداقل به مدت شش ماه تا یک سال ورق، فولاد، مواد پتروشیمی، رنگ و غیره را به قیمت ثابت به تولید کننده بدهد و قیمت ارز نیما را ثابت نگه دارد. در این شرایط بگوید تولیدکننده حق افزایش قیمت ندارد. نظارت برای زمانی است که مواد اولیه با قیمت مشخص به تولیدکننده عرضه شود و بعد نظارت شود که از قانون تخطی و گرانفروشی نکنند. گرانی در کشور هست اما گرانفروشی نداریم‌.

چرا کولر گران شد؟

به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، شرکت کولرسازی یکی از دلایل اصلی افزایش ۶۰ درصدی قیمت را افزایش قیمت ورق از ۲۳ هزار تومان به نزدیک ۵۰ هزار تومان عنوان کرده است. هر کولر ۷۰۰۰ حدود هشت کیلو ورق نیاز دارد که قیمت آن چهار میلیون تومان است. همچنین قیمت موتور یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است و باید قیمت پمپ، کارگر، رنگ و غیره را در نظر گرفت.

وی با بیان اینکه باید حرف تولیدکننده را شنید، تصریح کرد: تولیدکننده درخواست افزایش قیمت دارد و سازمان صمت و سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان متولی این کار است. چرا وقتی تولیدکننده درخواست افزایش قیمت دارد و آنالیز قیمت را به سازمان حمایت ارائه کرده سریع بررسی نمی‌شود؟

فروش قسطی، بلای جان تولیدکنندگان

پازوکی با بیان اینکه باید به این نکته اشاره کرد که با افزایش قیمت، هر روز قدرت خرید مردم کم می‌شود، تصریح کرد: حقوق کارمندان به اندازه تورم افزایش پیدا نکرده است‌. از طرف دیگر با وجود اینکه در این چهار سال که واردات لوازم خانگی ممنوع شده، کسبه سعی کردند سلیقه مردم که به کالای خارجی عادت کرده بودند را عوض کنند. اما در مقابل وسط همه برنامه‌های تلویزیونی تبلیغ فروش لوازم خانگی قسطی می‌شود و مردم دیگر از مغازه‌ها خرید نمی‌کنند چون پول آن را ندارند. فروشندگان لوازم خانگی در حال ضعیف شدن هستند و می‌توان بررسی کرد که در هفته چند کالا فاکتور می‌کنند.

لینک کوتاه : https://akhbaresenfi.ir/?p=2058

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.