• امروز : سه شنبه - ۲۶ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 15 April - 2025
3

خار صنوف خرد در چشم محتکران بزرگ

  • کد خبر : 4986
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶
خار صنوف خرد در چشم محتکران بزرگ

یکی از خبرنگاران در فضای مجازی متنی نوشت مبنی براینکه یک شرکت بزرگ ، هزاران تن از کالای اساسی ایرانی را در انبار هایش احتکار کرد تا با افزایش تقاضا همزمان با افزایش قیمت دلار، این شرکت هم با گران کردن قیمت کالای اساسی ایرانی آن را به بازار در فروشگاههای بزرگ عرضه کند و […]

یکی از خبرنگاران در فضای مجازی متنی نوشت مبنی براینکه یک شرکت بزرگ ، هزاران تن از کالای اساسی ایرانی را در انبار هایش احتکار کرد تا با افزایش تقاضا همزمان با افزایش قیمت دلار، این شرکت هم با گران کردن قیمت کالای اساسی ایرانی آن را به بازار در فروشگاههای بزرگ عرضه کند و ازاین طریق هزاران میلیارد تومان درآمد کسب کند.
نمی دانیم که چه شرکتی در کشور است که بتواند چنین قدرتی داشته باشد و اینکه چرا وچگونه چنین اقدامی از هر شرکت دلالی سر می زند را رسانه های گروهی باید پیگیری کنند تا مشخص شود در اوضاع اقتصادی تحریمی کدام شرکت چنین رانتی بهره می برد.
اما موضوع اینجاست که در یک دهه اخیر با رواج فروشگاههای زنجیره ای و بزرگ در کشور توزیع کالاهای اساسی هم به این شرکتها سپرده می شود و واحدهای صنفی خرد در نگاه مسوولان جایگاهی ندارند. چرا وبه چه علت این رفتار با واحدهای صنفی خرد می شود؟
نمی خواهم در این تحلیل، فعلا، مدیران صنفی را مورد نقد جدی قرار بدهم چرا که یکی از اصلی ترین دلایل دور شدن اصناف خرد از چرخه تاثیر گذاری بر مدیریت اقتصاد کشور عملکرد مدیران صنفی است.
اما سوال مهم این است که چرا واحدهای صنفی خرد تولیدی و توزیعی ازسوی مسوولان کشور نادیده گرفته می شوند؟

انهایی که دوران هشت ساله دفاع مقدس را ندیده اند بدانند، اصناف و واحدهای صنفی خرد در کنترل بازار و توزیع کالاهای کوپنی (کالابرگ الکترونیکی فعلی) در روستا و شهر در آن روزها، بسیار موفق عمل کردند وهیچ خللی در زندگی مردم نگذاشتند ایجاد شود.
اگر دوران هشت ساله دفاع مقدس را ندیدید، دوران کرونا را که دیدید.
کاری به بقیه خبرهای رسانه های گروهی وصداوسیما ندارم ولی حداقل در تلویزیون دیدید که در سایر کشورها با وجود فروشگاههای زنجیره ای و بزرگ چه وضعیتی بر زندگی مردم دیگر کشورها حاکم بود.
اما در کشورمان با وجود واحدهای صنفی خرد در هرکوچه وخیابان مردم برای تهیه کالاهای زندگی، هیچ مشکل وکمبودی را احساس نکردند.

حالا چه شده به جای توجه به معیشت و مشکلات واحدهای صنفی خرد بستر هرکاری رابه شرکت های بزرگ وحتی زنجیره ای می دهند تا هر کاری که دلشان خواست با مردم درروستا وشهر داشته باشند.

مسوولانی که چشم بر اهمیت واحدهای صنفی خرد و کوچک بستند تا شرکت های بزرگ و فروشگاه‌های زنجیره ای با رانت ویژه ،کالای اساسی را پخش کنند ، کلاهشان را بالاتر ببرند.
کاهش عرضه و احتکار در حجم مصرف کشوری کالای اساسی با هدف گرانفروشی و سود چندین برابری و فراهم کردن بستر گرانی،
به هیچ وجه هیچ کسی در طول تاریخ حتی در دوران جنگ هم سراغ ندارد که یک واحد صنفی چنین کاری کرده باشد.
آن وقت می گویند کالا نیست ،گران شد ، دلار بالا رفت. این اقدام شرکتی که آگاهانه وبا تصمیم قبلی اگر صحت داشته باشد باید چاره اندیشی شود. مگر اینکه پشت پرده خبرهای باشد که نخواهند بدانیم وبدانند.
مسوول و تصمیم ساز وتصمیم گیر عزیز برای اصناف، لطفا تغییر ریل بدهید.
به واحدهای صنفی خرد اعتماد کنید.

لینک کوتاه : https://akhbaresenfi.ir/?p=4986

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.