• امروز : یکشنبه - ۱۷ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 6 April - 2025
4
تغییر در اعلام امار فرار مالیاتی اصناف چرا وبه چه علت؟

جدیدترین آمار اعلام شده برای نقش دهی به اصناف در اقتصاد کشور!!!

  • کد خبر : 4957
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۹:۵۴
جدیدترین آمار اعلام شده برای نقش دهی به اصناف در اقتصاد کشور!!!
اخبار صنفی- اصناف کشوربیش از حداقل 35 سال اخیر در خصوص میزان تاثیر گذاری خودشان در اقتصاد کشور عدد 17 درصد تولید ناخالص ملی را به یاد دارند تا اینکه جدیدترین آمار اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور عدد جالب توجه 30درصد تولید ناخالص ملی توسط اصناف را رونمایی کرد انهم با فرار مالیاتی 24 درصدی که جای تامل دارد. راستی وقتی 51 درصد اصناف بنابه اعلام سازمان مالیاتی کشوردر سال 1402 از پرداخت مالیات معاف بودند چگونه این امار عجیب و پرحاشیه قابل اثبات است؟ ایا سازمان مالیاتی کشور با هیات رییسه اتاق اصناف ایران در خصوص اعلام این آمار نشستی داشته است؟

اخبار صنفی- اصناف کشوربیش از حداقل ۳۵ سال اخیر در خصوص میزان تاثیر گذاری خودشان در اقتصاد کشور عدد ۱۷ درصد تولید ناخالص ملی را به یاد دارند تا اینکه جدیدترین آمار اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور عدد جالب توجه ۳۰درصد تولید ناخالص ملی توسط اصناف را رونمایی کرد انهم با فرار مالیاتی ۲۴ درصدی که جای تامل دارد.
راستی وقتی ۵۱ درصد اصناف بنابه اعلام سازمان مالیاتی کشوردر سال ۱۴۰۲ از پرداخت مالیات معاف بودند چگونه این امار عجیب و پرحاشیه قابل اثبات است؟ ایا سازمان مالیاتی کشور با هیات رییسه اتاق اصناف ایران در خصوص اعلام این آمار نشستی داشته است؟
میزان فرار مالیاتی اصناف کشور چرا وچگونه؟!
مستوفی ، رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی کشورطی اظهار نظری گفته است: اصناف تقریباً سهمی ۳۰ درصدی در تولید ناخالص داخلی در سال دارند. این در حالی است که مالیاتی که پرداخت می‌کنند، حدود ۶ درصد از کل مالیات دریافتی توسط سازمان امور مالیاتی است.
بنابراین، یک شکاف ۲۴ درصدی در این حوزه وجود دارد. اما اینکه از این ۲۴ درصد، چه میزان مربوط به طلا، چه میزان مربوط به فعالیت‌های دلالی، و چه میزان مربوط به سایر فعالیت‌های پنهان‌شده است، مشخص نیست.
در خصوص برآورد کل فرار مالیاتی اصناف، با توجه به اختلاف بین سهم آنها از تولید ناخالص داخلی و همچنین سهم ۶ درصدی در کل مالیات پرداختی، تقریباً می‌توانیم با توجه به اعداد و ارقامی که ذکر شد، بگوییم که احتمالاً رقمی حدود ۱۳۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در مجموعه حوزه مشاغل وجود دارد.

نگاهی به سال ۱۴۰۲
در سال ۱۴۰۲ (عملکرد سال ۱۴۰۱) حدود ۵۱ درصد از مودیان مشمول تبصره ماده ۱۰۰ ق.م.م از پرداخت مالیات معاف بوده‌اند. اما نگاهی به آمارهای جزئی‌تر نیز نشان می‌دهد بالاترین معافیت یا بهتر بگوییم مالیات صفر در اصناف مربوط به صنف نانوایان سنتی و صنعتی بوده است. طی سال گذشته مالیات ۸۴ درصد از فعالان این صنف صفر بوده است. در رتبه دوم صنف هنرمندان قرار دارند. در این صنف نیز مالیات ۷۱ درصد از اعضا صفر بوده است. در صنف مجتمع‌های اقامتی و آرایشگاه‌های زنان ۶۳ درصد، در بخش کشاورزی ۶۱ درصد، در صنف کارشناسان رسمی دادگستری ۵۸ درصد و در صنف آرایشگاه‌های مردانه، مسافرخانه‌ها و موبایل‌فروشان مالیات پرداختی ۵۵ درصد از فعالان صنف صفر بوده است. در صنف بنگاه‌های املاک ۵۲ درصد، در صنف سیگار و تنباکو ۵۰ درصد، در صنف لوازم‌خانگی ۴۷ و درصنف‌های ابزارفروشان، سفره‌خانه‌های سنتی و فروشندگان لوازم صوت و تصویر نیز ۴۴ درصد از فعالان صنف مالیات‌شان صفر بوده است. اما کمتر تعداد مالیات صفر مربوط به صنف دندانپزشکان، داروسازان، داروخانه‌ها، پزشکان، بیمارستان‌ها، وکلا و دفاتر اسناد رسمی است. در این اصناف مالیات صفر شامل ۵ تا ۲۵ درصد از اعضا شده و مابقی فعالان بین یک تا ۳۰ میلیون تومان مالیات می‌دهند و البته همان‌طور‌که در آمارها آمده، تعداد افرادی که مالیات ۳۰ و بالای ۳۰ میلیون تومان می‌دهند درمجموع ۸ درصد از مودیان هستند.
سبحانیان یادآوری کرد: بیش از ۵۰ درصد اصناف و مشاغل مالیاتشان صفر مطلق است. حدود یک درصد اصناف و مشاغل ۵۰ درصد مالیات این حوزه را می‌پردازند. این آمار حاکی از این است که رویکرد ما مالیات ستانی از دانه‌درشت‌ها است.
در سال ۱۴۰۲،‏ سهم مالیات مشاغل ۶ درصد از کل وصولی در حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی، حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان است.
براساس اطلاعات سازمان امور مالیاتی کشور سهم اصناف و مشاغل از ۷۵۰ هزار میلیارد تومان کل مالیات مصوب سال گذشته، فقط ۳۰ هزار میلیارد تومان معادل ۴ درصد است. هم‌اکنون بیش از ۵۰ درصد اصناف و صاحبان مشاغل، مالیاتشان صفر شده و حدود ۹۰ درصد از مالیات این بخش، زیر ۲۰ میلیون تومان محاسبه شده است و به صورت میانگین اصناف، حدود ۶ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند.
به طور میانگین مالیات اخذ شده از پزشکان در هر سال ۳۵ میلیون تومان، دفاتر اسناد رسمی حدود ۱۴.۵ میلیون تومان، رستوران‌ها ۹ میلیون تومان، طلا و جواهرفروشان ۹.۹ میلیون تومان، وکلا ۸ میلیون تومان، هنرمندان ۶ میلیون تومان، مشاوران املاک حدود ۱۰ میلیون تومان و لوازم خانگی ۵.۹ میلیون تومان است که گویای عدم فشار بر مؤدیان و اصناف خرد و حرکت به سمت مالیات‌ستانی
عادلانه است.
این ارقام نشان می‌دهد که فشار نظام مالیاتی بر گردن مشاغل و اصناف نیست، این در حالی است که یک کارمند با حدود ۲۲ تا ۲۳ میلیون تومان حقوق در ماه سالیانه حدود تا ۲۰ میلیون تومان مالیات پرداخت می‌کنند.
بر اساس آمارهای عملکرد سازمان امور مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۲ حقوق‌بگیران بخش عمومی حدود ۳۱ همت و حقوق بگیران بخش خصوصی حدود ۴۹ همت مالیات پرداخت کرده‌اند. این درحالی است که دراین سال مالیات اصناف و مشاغل نیز حدود ۵۱ هزارمیلیارد تومان بوده که بر این اساس حقوق‌بگیران حدود ۳۰ همت از اصناف مالیات بیشتری پرداخت کرده‌اند. کل مالیات بر درآمد در سال گذشته حدود ۱۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است. مالیات بر درآمد شامل مالیات بر حقوق بخش عمومی، بخش خصوصی، مالیات مشاغل، مالیات مستغلات و مالیات بر درآمد متفرقه است.

واما چند سوال
یکی از مسولان سازمان مالیتی کشور لطفا به اصناف بگوید که

این آمار بر چه اساسی تهیه شده ومآخذ تهیه امار مربوط به نقش اصناف در تولید ناخالص داخلی کجاست؟
چرا اصناف را در همین حدی که گفتید در حوزه مدیریت مالیاتی واحدهای صنفی نقش نمی دهید؟
چطور می شود ۵۱ درصد اصناف از پرداخت مالیات معاف باشند ولی باز هم فرار مالیاتی داشته باشند؟
چرا افرادی که فرار مالیاتی دارند را به ، حداقل اتاق اصناف ایران اعلام نمی کنید؟
چند هزارم از مالیات اخذ شده از اصناف را بر اساس قانون به اتحادیه واتاق های اصناف در طول مثلا ۳۰ سال اخیر دادید؟
آیا به همان اندازه که به اتاق بازرگانی سهم مالیاتی می دهید به اصناف هم می دهید؟
در طول بیش از یک دهه اخیر که مقام معظم رهبری مدام در حمایت از سرمایه گذاری داخلی وتولید داخلی تاکید فرمودند حداقل به طور واقعی یکبار با ذکر مستند قانونی بگویید که کجا وچگونه از صنوف تولیدی حمایت کردید؟

لینک کوتاه : https://akhbaresenfi.ir/?p=4957

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.