• امروز : چهارشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 21 May - 2025
3

گواهی تخصصی سد بزرگ دریافت پروانه کسب مشاور املاک؛ اجباری است یا اختیاری؟!

  • کد خبر : 5354
  • ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۴۶
گواهی تخصصی سد بزرگ دریافت پروانه کسب مشاور املاک؛ اجباری است یا اختیاری؟!

اخبارصنفی- دریافت گواهی تخصصی برای گرفتن پروانه کسب به سدی بزرگ و نامرئی برای متقاضیان شده است به گونه ای که اتحادیه هم نمی تواند هیچ کمکی به اعضا بکند. اما آیا داشتن گواهی تخصصی برای گرفتن پروانه کسب الزامی است که متقاضی برای گرفتن پروانه کسب بایداین همه بدود؟ به گزارش خبرنگار اخبار صنفی، […]

اخبارصنفی- دریافت گواهی تخصصی برای گرفتن پروانه کسب به سدی بزرگ و نامرئی برای متقاضیان شده است به گونه ای که اتحادیه هم نمی تواند هیچ کمکی به اعضا بکند. اما آیا داشتن گواهی تخصصی برای گرفتن پروانه کسب الزامی است که متقاضی برای گرفتن پروانه کسب بایداین همه بدود؟
به گزارش خبرنگار اخبار صنفی، طی دو سال اخیر داشتن گواهیی تخصصی به یکی از اصلی ترین مدارک دریافت پروانه کسب تبدیل شده است.
در سال ۱۳۸۴ با اجرایی شدن قانون پروانه تخصصی، مشاوران املاک و نمایشگاه داران اتومبیل سراسر کشور موظف شدند در زمان اخذ پروانه کسب، گواهینامه تخصصی از اداره ثبت اسناد و املاک استان را ارائه کنند. بر همین اساس ادارات ثبت اسناد و املاک استان‌ها با همکاری اتحادیه‌ها نسبت به ثبت نام و برگزاری دوره‌ها و اخذ آزمون اقدام می‌کردند و در صورت موفقیت متقاضی برای وی پروانه تخصصی درجه یک و دو صادر می‌شود.
مشاور املاك و خودرو كه در اين دستورالعمل به اختصار مشاور خوانده مي‌شود به شخصي اطلاق مي‌گردد كه با داشتن شرايط لازم به امر خريد و فروش املاك و خودرو يا دلالي و واسطه‌گري معاملات مذكور با رعايت قوانين و مقررات حاكم بر آنها مبادرت مي‌نمايد.
پروانه تخصصی مشاوره املاک از سوی سازمان ثبت ‌اسناد و املاک کشور صادر می‌شود و طی آزمون تخصصی، پس از برگزاری دوره‌های آموزشی به مشاوران املاک اعطا می‌شود. متقاضیان دریافت پروانه تخصصی مشاوری املاک باید دارای مدرک حداقل دیپلم باشند. همچنین متأهل بوده و تأییدیه حضور مستمر در دوره‌های آموزشی به مدت شش ماه و گذراندن یک دوره ۴۵ روزه نزد مشاورین و الگوهای ارائه‌شده از اماکن، را دارا باشند. لازم به ذکر است جهت رتبه‌بندی و بالا بردن کیفیت آژانس املاک و ارزیابی آن، معیارهایی از قبیل داشتن صلاحیت‌های فنی، میزان تحصیلات دانشگاهی، شرکت در دوره‌های آموزشی، استفاده از کارشناسان فنی و حقوقی و ایجاد چارت تشکیلاتی و محل مناسب، حوزه فعالیت و سابقه اشتغال سنجیده و بر اساس آن به مشاور درجه ۱ و مشاور درجه ۲ تقسیم می‌شوند.

سد بزرگ صدور وتمدید پروانه کسب
گواهی تخصصی مشاور املاک وخودرو حداقل در تهران بسیار سختگیرانه است.
طی سه سال گذشته که معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری موضوع تدریس را عهده دار شده، اعتراضاتی نسبت به سرفصل دروس، نحوه تدریس برخی از مدرسین و سختگیری‌های بیش از اندازه، بی ارتباطی موضوع درس با شغل مربوطه به ویژه در مورد نمایشگاه داران اتومبیل، دیر اعلام کردن نمرات آزمون، معطلی متقاضی که این خود خلاف قانون صدور مجوزها و قانون تسهیل در کسب و کار است و … شده است که لازم است رسیدگی شود.
به عنوان نمونه ومستند مورد بحث، امتحان گواهی تخصصی متقاضیان در ۲۰ اسفندماه سال ۱۴۰۳ بگزارشد وت اامروز که خرین روزهای اردیبهشت ماه را سپری می کنیم هنوز قبولی یا عدم قبولی متقاضیان از سوی سازمان مربوطه به اتحادیه اعلام نشده است.

کارگروه مقررات زدایی که مدعی است راه دریافت مجوز را تسهیل می کند کجاست؟ ایا می تواند برای قوه قضاییه هم تعیین تکلیف کند؟ ۱۵۰هزار واحد صنفی مشاور املاک درکشور وقتی می خواهند پروانه کسب را تمدید کنند دراین مرحله گیر میکنند. سامانه نوین اصناف هم بعد از یکماه می گوید برو از اول برای دریافت پروانه کسب جدید اقدام کن
این وسط متقاضی چکار کند؟ اتحادیه کجای کار است؟
چرا درگاه ملی مجوزها نسبت به این موضوع ورود نمی کند؟

اجباری یا اختیاری
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از نظر تعداد مشاور نیز سازمان ثبت اسناد هیچ دخالتی ندارد و این سازمان مرجع ناظر بر نحوه تنظیم قرارداد‌ها است و این نکته نیز یادآوری می‌شود که هنوز قرارداد‌های ماده ۲ در سامانه بارگذاری نشده‌اند.

سعادتیان با تاکید بر اینکه هیچ‌گاه از سوی سازمان ثبت گفته نشده که لازمه ارائه خدمات به مشاوران املاک دارا بودن پروانه تخصصی است، اظهار کرد: هر مشاوری که دارای پروانه کسب باشد در قدم اول می‌تواند از ما خدمات دریافت کند؛ در زمان تمدید پروانه کسب یکی از پیش‌نیاز‌های تمدید، ارائه پروانه تخصصی است که سازمان ثبت بستر صدور این پروانه را فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: قانون تسهیل یا مرجع صدور می‌گوید آن‌هایی که می‌خواهند پروانه تخصصی مشاور املاک بگیرند باید از سازمان ثبت این پروانه را دریافت کنند و ما براساس قانون مکلف هستیم افرادی که اتحادیه اسامی آن‌ها را برای ما ارسال می‌کند، برای کارآموزی پروانه تخصصی و صدور این پروانه به کلاس آموزشی ارجاع دهیم تا در معاملات دچار اشتباه نشوند.
عضو هیات مدیره اتحادیه املاک تهران گفت: پروانه تخصصی مشاوران املاک الزامی نیست و فشارهای اتحادیه به افزایش هزینه‌ها و زمان برای مشاوران منجر می‌شود. وی خواستار نظارت بیشتر بر روند صدور این پروانه شد.

عیسی آقایاری عضو هیات مدیره اتحادیه املاک تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز به موضوع الزامات دریافت پروانه تخصصی توسط مشاوران املاک اشاره کرد و گفت: معاونت ثبت اسناد و املاک هیچ اجبار خاصی برای دریافت این پروانه ندارد. وجود پروانه تخصصی به نفع مردم نیست و تنها بار مالی اضافی برای مشاوران املاک ایجاد می‌کند.

وی افزود: تمامی ادارات از دریافت مدارک کاغذی منع شده‌اند، اما مشاوران املاک و اتحادیه مربوطه همچنان به این کار ادامه می‌دهند. تعداد زیادی از مشاوران املاک دارای مشاور حقوقی هستند و این موضوع با ذات مشاوره در تضاد است. همچنین، وجود یک مشاور حقوقی برای هر مشاور املاک می‌تواند به فساد منجر شود.

عضو هیات مدیره اتحادیه املاک تهران خاطرنشان کرد: پروانه تخصصی هیچ بار حقوقی برای اعضا ندارد و هزینه‌ای که بابت آن از مردم دریافت می‌شود، غیرمنصفانه است. این فشار بر مشاوران املاک تنها به نفع برخی افراد خاص است و هیچ توجیهی ندارد.

آقایاری با تأکید بر لزوم شفافیت در روند اخذ پروانه تخصصی، خواستار نظارت و بازرسی دقیق در این زمینه شد و تصریح کرد: تخلفاتی مانند دستکاری نمرات داوطلبان در آزمون‌ها وجود دارد. اگر کسی نمره قابل قبولی دریافت کند، باید صلاحیت‌های لازم را داشته باشد و قوانین مربوط به پروانه را رعایت کند. اما متأسفانه هیچ نظارتی بر این روند وجود ندارد.

وی اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد باید خود به برگزاری کلاس‌های تخصصی بپردازد و ارتباط با اتحادیه را قطع کند. همچنین، روند اخذ پروانه تخصصی برای مشاوران املاک بسیار دشوار است و نیاز به ضامن و مدارک خاصی دارد که فشار زیادی به اعضا وارد می‌کند.

وی با اشاره به مشکلات ثبت نام در سامانه ملی مجوزها گفت: پروانه تخصصی در این سامانه بارگذاری نشده و این موضوع تخلف است. هزینه‌های بالایی نیز برای ثبت نام و صدور پروانه وجود دارد که هیچ نفعی برای اعضا ندارد. کلاس‌های آموزشی برای صدور پروانه تخصصی تنها در عرض چهار روز برگزار می‌شود و این زمان کافی برای یادگیری مباحث حقوقی نیست.

وی خواستار شفافیت و نظارت بیشتر بر این روند شد و تاکید کرد: وجود مشاور حقوقی برای مشاوران املاک ضروری نیست، زیرا سامانه‌های جدید تمامی اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مردم قرار می‌دهند.

آقایاری با بیان اینکه مسئولان باید به مشکلات موجود در این زمینه رسیدگی کنند، گفت: فشارهای موجود بر مشاوران املاک تنها به نفع برخی افراد خاص است و هیچ سودی برای جامعه ندارد.
بالاخره اجباری است یا اتحادیه ها خودشان را موظف کردند این مدرک رابگیرند؟
اگر اجباری نیست چرا اتحادیه های صنفی متقاضی را به داشتن گواهی تخصصی اجبار می کنند وچرا صدور پروانه کسب را منوط به داشتن این مدرک می کنند؟
درگاه ملی مجوزها باید این موضوع رابه طور جدی مورد بررسی قراردهد.

لینک کوتاه : https://akhbaresenfi.ir/?p=5354

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.