اخبار صنفی، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با انتشار بیانیهای به مناسبت روز جهانی برنامهنویس، ضمن تبریک این روز به تمامی برنامهنویسان خلاق و پرتلاش ایرانی در سراسر دنیا، به ارائه پیشنهادات و راهکارهای رفع چالشها و محدودیتهای فعالان این عرصه در کشور پرداخت.
متن کامل:
پیشنهادات و بیانیه سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به مناسبت روز برنامهنویس
«برنامه نویسان ایرانی»؛ تسهیلگرانِ در محدودیت
سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با انتشار بیانیهای به مناسبت روز جهانی برنامهنویس، ضمن تبریک این روز به تمامی برنامهنویسان خلاق و پرتلاش ایرانی در سراسر دنیا، به ارایه پیشنهادات و راهکارهای رفع چالشها و محدودیتهای فعالان این عرصه در کشور پرداخت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانهای کشور در این بیانیه آمده است:
«سازمان نظام صنفی رایانهای کشور با افتخار، ۲۵۶امین روز سال میلادی، روز جهانی برنامهنویس (Programmer’s Day) را گرامی داشته و این روز را فرصتی میدانیم تا از تلاشها و نوآوریهای برنامهنویسان در ساخت دنیای دیجیتال قدردانی کنیم.
برنامهنویسان، مهندسان نرمافزار، توسعهدهندگان، شرکتهای نرمافزاری و فعالان صنعت فناوری اطلاعات، که مکمل یکدیگرند توان تبدیل ایدهها به واقعیتها را دارند و از این رو میتوانند الهامبخش جامعهی ما برای تبدیل رویاهای رونق وتوسعه به خاطرات خوش باشد. این افراد امکان این را دارند که چالشهای پیچیده را در جامعه و صنایع مختلف به راهحلهای کارآمد و مؤثر تبدیل کنند و با خلق نوآوریها و راهحلهای هوشمندانه، زندگی ما را آسانتر و بهتر کنند.
• اهمیت برنامهنویسی در صنایع مختلف
برنامهنویسی در دنیای امروز، فقط یک مهارت نیست؛ بلکه نیروی محرک صنایع مختلف است. از صنعت خودروسازی گرفته تا بهداشت و درمان، از کشاورزی تا تجارت الکترونیک، از پوشاک تا بانکداری و همه و همه، برنامهنویسان پا به پای سایر کارشناسان و مدیران، با خلاقیت و توانمندی خود، مرزهای فناوری را گسترش میدهند. هوش مصنوعی، کلاندادهها، اینترنت اشیا، راهکارهای خدمات الکترونیک، اقتصاد دیجیتال و فناوریهای نوین همه در این بستر شکل میگیرند و هر خط کدی که نوشته میشود، بهبودی در زندگی افراد و بهینهسازی در فرآیندهای صنعتی به همراه دارد.
• چالشها و فرصتها
اما با وجود الهام بخش بودن روحیهی امید برنامهنویسان برای جامعه، این بخش، خود نیز با چالشهای بزرگی روبرو هستند. تحریمهای ناعادلانه، سرعت اینترنت و فیلترینگ داخلی و خارجی موانعی جدی برای دسترسی به ابزارهای جهانی و ارتباط با بازارهای بینالمللی ایجاد کردهاند. این محدودیتها نه تنها رشد فردی و حرفهای برنامهنویسان را مختل میکنند، بلکه بر توان رقابتی صنایع ایرانی در سطح جهانی نیز تأثیر منفی میگذارند.
در عین حال، کمبود زیرساختهای فناوری اطلاعات، مهاجرت نیروهای با تجربه و مولد، سرمایهگذاریها و اعطای تسهیلات و ویزاهای طلایی برای جذب برنامهنویسان از کشورهای منطقه گرفته تا سایر نقاط دنیا و عدم امنیت شغلی به دلیل فشار بر شرکتهای حامی این قشر و تولیدکنندگان نرمافزار با مجوزهای متعدد و بروکراسیهای پیچیدهی ادارات دولتی از جمله نهادهای صادر کننده مجوز، بیمه و مالیات و… از دیگر چالشهایی هستند که جامعه برنامهنویسان و سایر فنون وابسته به آن با آنها دست و پنجه نرم میکند. این مسائل نیز نیازمند توجه فوری و حمایت قاطع از سوی دولت و مسئولان هستند.
• پیشنهادات و راهکارها
امروز سازمان نظام صنفی رایانهای کشور به کمک تمامی سازمانهای استانی، به عنوان بزرگترین تشکل مردمنهاد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور و متشکل از افرادی با تجربه و اهل دانش، این آمادگی را دارد تا از طریق همکاری و تعامل با دولت جدید در راستای رفع این مشکلات و استفاده بهینه از فرصتها، گام بردارد.
ما معتقدیم که با همافزایی و تعامل، میتوانیم از فرصت نیروهای جوان، خلاق و با استعداد خود استفاده کنیم و شرایط بهتری برای برنامهنویسان و در نتیجه برای کل صنایع و اقتصاد کشور فراهم کنیم. در این راه نه تنها خواستار رفع این مشکلات هستیم، بلکه آمادهایم تا در همکاری نزدیک با دولت و سایر نهادهای ذینفع، راهکارهایی موثر و عملی برای حل این چالشها ارائه دهیم که در ادامه به برخی از چالشها و راهکارها پرداخته شده است:
۱- رفع موانع تحریمی و محدودیتهای داخلی:
ما انتظار داریم که دولت با جدیت در عرصهی بین الملل برای رفع تحریمهای نرمافزاری گام بردارد و خود نیز در گام نخست جهت بازنگری در سیاستهای فیلترینگ اقدام کند. بدیهی است این سازمان نیز با توجه به دغدغههای موجود، امکان انتقال دانش و مشاورههای لازم جهت ایجاد بستری امن برای تبادل اطلاعات و ارتباطات در کشور را دارد.